تحلیلی و انتقادیمکتوباتیادداشت ها

تدبیر کلیدی

در دفتر مدرسه نشسته بودم و داشتم نمرات دانش‌آموزان را وارد می‌کردم. میان صحبت‌های مدیر و معاون، متوجه شدم ابلاغ جدیدی صادر شده که در آن ثبت‌نام دانش‌آموزان، برای سال تحصیلی آینده، منوط به تزریق واکسن کرونا شده است! تعجب کردم! حالا؟! حالا که از کرونا جز ردی بر بنرهای کهنه نمانده؟!

 

برای آقای رحیمی نژاد، مدیرکل آموزش و پرورش یزد، پیامی فرستادم و علت را جویا شدم و عرض کردم که:

آن موقعی که تب و تاب و هراس از کرونا در میان مردم بیشتر بود و همچنین فلش آمار جان باختگان هم قصد سربه‌زیری نداشت، قاعده برگزاری کلاس با نیمی از ظرفیت و رعایت فاصله اجتماعی را ملغی کردید و همه را به همان کلاس‌های کوچک سابق فراخواندید! اکنون که آمار فوتی‌ها و حساسیت‌های غیرضروری به حداقل میزان خود در این چند سال رسیده، اجباری کردن تزریق واکسن کرونا به کودکان چه توجیهی دارد؟!

ایشان پاسخ دادند: «مصوبه ستاد کرونا بوده و ما بی‌تقصیر، البته امروز با تلاش‌های صورت گرفته، امروز این مصوبه به تعویق افتاد»

 

متوجه شدم اوضاع عادی نیست! رئیس اداره‌ی آموزش و پرورش استان، خود با چیزی که بخش‌نامه کرده موافق نیست! احتمال دادم شاید اجبار از سوی استانداری و ستاد مبارزه با کرونا بوده، لذا موضوع را توییت و استوری کردم و استاندار را تگ. پاسخ ایشان را هم عینا نقل می‌کنم: «این مصوبه اصلاح شده و بزودی ابلاغ می‌گردد»

 

ضمن تشکر فراوان از هر دو بزرگوار بابت پاسخ‌گویی و در دسترس بودن(که الحق و الانصاف ویژگی فوق‌العاده‌ای است!)، سوالاتی برایم ایجاد شده که می‌پرسم:

  • این تصمیم در شورایی گرفته شده که استاندار و مدیرکل حضور داشته‌اند. اگر موافق نبوده‌اند، چرا تصمیم نهایی چیز دیگری شده؟
  • اگر موافق نبوده‌اند، چرا ابلاغ شده است؟
  • اگر نظر موافقین بر مخالفین غالب بوده، چگونه ممکن است که پس از تصویب به تعویق بیفتد و اصلاح شود؟
  • آیا کارشناسی‌های لازم و کافی انجام شده است؟

 

نمی‌خواهم قضاوت کنم ولی این شیوه که ابتدا چیزی را تصویب و ابلاغ کنیم و سپس به اصلاح آن بکوشیم قدری منسوخ و مذموم است. نتیجه‌ی چنین رویکردی می‌شود جنگ اعصاب میان خانواده و کادر مدرسه، خلق نارضایتی و تبرزنی به اعتماد عمومی مردم، که مهم‌ترین سرمایه‌‌ی انقلاب اسلامی است. امروز، عصر برنامه‌ریزی قبل از عمل و سنجش همه‌جانبه‌ی فواید و مضرات است و انتظار می‌رود که در تصمیمات، «تدابیر کلیدی‌تری» اتخاذ شود. «امید» داریم اعتبار واژگانی که در دوره‌ی قبلی، کارشان به زوال معنا ختم شد، در این دوره احیا شود.

 

راستی تکلیف آن والدینی که در این مدت(از ابلاغ تا اصلاح) مجبور به تزریق واکسن به فرزندشان می‌شوند چیست؟!

«محق»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا